Sok z 1,5 cytryny Skórka z 1 cytryny 6 łyżek wiórków kokosowych 400 ml mleka kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 opakowania budyniu waniliowego 300-400 g herbatników pełnoziarnistych (czekoladowe) 5 łyżek oleju kokosowego Opis Wegański sernik z tofu: Wegański sernik z tofu to tradycyjny sernik na bazie wegan, często nazywany również tofurnikiem. Z lodówki wyciągamy spód ciasteczkowy i następnie wykładamy na niego masę z tofu. Dobrze przygotowany sernik z toru nie ustępuje w smaku sernikowi z sera białego lub twarogu. Dodajemy do tego sok z cytryny oraz startą skórkę cytryny i blendujemy na jednolitą masę. W chwili obecnej tofu również jest już dostępny w wielu sklepach. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta oraz inne przepisy na sernik. Następnie do tej masy dodajemy również cukier, wanilię, mleko kokosowe, budyń w proszku oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli. Na końcu dodajemy 4 łyżki wiórków kokosowych i mieszamy przy pomocy drewnianej łyżki. Tofu odciskamy w dłoniach z nadmiaru wody. Następnie tofu kruszymy na mniejsze kawałki do misy od blendera. Herbatniki kruszymy w drobny proszek, najlepiej przy pomocy tłuczka lub blendera.