Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 duża cukinia 4 ząbki czosnku 2 łyżki masła 20 rozmrożonych i obranych krewetek tygrysich ½ szklanki białego wina 200 g pomidorków koktajlowych pęczek natki pietruszki sól, pieprz, chili w płatkach opcjonalnie – pieczywo do podania Przygotowanie: Z cukinii robimy spaghetti spiralizerem, temperówką lub obieraczką (obieramy wzdłuż i kroimy w cieńsze paski, tworząc tagliatelle). Te krewetki z czosnkiem i pomidorkami ze spaghetti cukiniowym to pięknie wyglądająca, zdrowa i dietetyczna potrawa, która ucieszy wszystkich (no, chyba, że ktoś nie lubi owoców morza 😉 Proste krewetki w białym winie z czosnkiem To jest właśnie idealne połączenie! Tym razem postanowiłam trochę podkręcić to danie i wymieszać wszystko z cukiniowym spaghetti – jeżeli nie macie spiralizera to możecie zrobić cukiniowe tagliatelle za pomocą zwykłej obieraczki (obierając cukinię wzdłuż i krojąc w cieńsze paski) albo obieraczki do jullienne. Przepis na te krewetki przygotowałam dla magazynu Kocioł – znajdziecie w nim wiele pomysłów na czosnkowe dania, a najlepsze jest to, że możecie go pobrać całkiem za darmo stąd. Jak przygotować krewetki z czosnkiem i pomidorkami koktajlowymi i ukryć je w cukiniowym spaghetti? A jeżeli macie ochotę na więcej krewetuniek to może spróbujecie te spaghetti cukiniowe z cykorią i krewetkami? A jeżeli kupimy już obrane, to świetny obiad na ich bazie możemy przygotować w sekundę.