Polecam Wam także: – kotlety rybne – kotlet quinoa – kotlety mielone z kurczaka – kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej – surówka z czerwonej kapusty KOTLET SEROWY PRZYGOTOWANIE: 20 minut Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 2 kawałki twardego sera o grubości około 1,5 cm (przeczytaj niżej jaki ser wybrać) – 1 jajko rozmiar L – 4 łyżki mąki pszennej – 4 łyżki bułki tartej – 1 łyżeczka papryki wędzonej – sól i pieprz – olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: JAKI SER? I jeszcze zajrzyj do: – kopytka ruskie – pierogi ruskie – kotlety ruskie W tych dwóch krajach w każdym supermarkecie kupicie gotowy panierowany ser, a w polce w prosty sposób zrobicie go w domu. W 3 głębokich talerzach przygotuj: w pierwszym mąkę, w drugim roztrzepane jajko, w trzecim bułkę tartą. Panieruj ser w następujący sposób: zacznij od mąki, następnie roztrzepane jajko, kolejno znowu mąka i znowu jajko. Uwaga – nie wybieraj sera z dziurami, tu się nie sprawdzi. ile razy jestem na Słowacji lub w Czachach muszę zjeść kotlet serowy z frytkami i sosem tatarskim. Podawaj kotlety z dowolnymi dodatkami, ja najbardziej lubię je z sałatką, frytkami i sosem tatarskim.