tym czasie wystawiamy żelatynę na 20 sekund do mikrofali ,żeby się rozpuściła .Jak żelatyna jest już płynna dodajemy do niej dwie łyżki masy serowej ,żeby ją zahartować ,mieszamy i wlewamy rozcieńczoną już żelatynę z powrotem do masy serowej ,miksując do połączenia się składników. Wykładamy masę serową na herbatniki i schładzamy w lodówce ,jak już stężeje a brzoskwinie w wystygną i zaczną gęstnieć,wylewamy je na masę serową. na mus brzoskwiniowy: Herbatniki rozdrabniamy w blenderze,dodajemy masło,miksujmy razem(musi być konsystencja mokrego piasku).Taką masą herbatnikową wykładamy dno tortownicy(24 cm),dociskając ręką ,schładzamy przez ok 30 min w lodówce. jeszcze masę serową : w misce miksujemy mascarpone z cukrem pudrem,jak się ładnie połączy dodajemy po łyżce jogurty dalej miksując na gładką masę.