Koła nacinamy w 5-6 miejscach, nakładamy na siebie po 3 różnej wielkości i łączymy w środku przez naciśnięcie palcem aż powstanie dołek. Składniki : ( około 20 róż karnawałowych) 1 1/2 szklanki mąki, szczypta soli 1 żółtko 16 g cukru wanilinowego, ½ szklanki jogurtu greckiego, cukier puder do posypania. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy cukrem pudrem, a w środek każdej róży wkładamy dżem lub konfiturę. Proponuję przygotować Róże karnawałowe w wersji light, czyli Róże karnawałowe z piekarnika. Na podsypanej mąką macie silikonowej rozwałkujemy ciasto bardzo cienko i za pomocą 3 różnej wielkości obręczy wycinamy koła. Róże karnawałowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez około 10 minut na złoty kolor.