Efekty moich ćwiczeń zobaczycie na zdjęciu pod przepisem 😉 250 g mąki pszennej 125 g cukru pudru 125 g masła 1 jajko 1 laska wanilii Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki, lub starte na tarce zimne masło. Schłodzone ciasto wałkujemy na cienki placek (na oprószonym mąką blacie). Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki do schłodzenia (na około 1 godzinę). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 12-14 minut (do lekkiego zarumienienia się brzegów). Jak widzicie, jeszcze wiele nauki przede mną – aerografu póki co nie potrafię wyczuć, ale… dajcie mi czas 🙂 Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując niewielkie odstępy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2020/02/14/kruche-ciasteczka-serduszka-na-walentynki/