Całkowity czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 2 kromki Składniki: 2 kromki chleba tostowego 4 jajka przepiórcze / 2 małe jajka (s) sól szczypiorek masło oliwa z oliwek Na patelni z odrobiną oliwy podsmaż chlebek z jednaj strony na złoto. Posól, posyp leciutko posiekanym szczypiorkiem i podsmaż na małym ogniu na patelni przykrytej pokrywką. Podawaj z sałatką ze świeżych warzyw, albo tak jak ja po prostu z roszponką i pomidorkami. Poczekaj aż jajko się zetnie z wierzchu i ściągnij z patelni. Wbij jajko/jajka przepiórcze do miseczki (na każdą kromkę osobno). Bo jeśli szukacie pomysłu na śniadanie walentynkowe to mam dla Was idealny przepis.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://malinova-kuchnia.blogspot.com/2020/02/walentynkowe-grzanki-z-jajkiem.html