Zróbcie sobie takie kotleciki i dobierzcie te dodatki, jakie pasują Wam najbardziej. - 600 g ugotowanych ziemniaków - 200 g cienkiej kiełbasy - 5-6 jajek - około 100 g startego sera żółtego (u mnie cheddar) - szczypta gałki muszkatołowej - sól, pieprz - olej do smażenia Ugotowane, przestudzone ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Przez dodatek piany z białek są delikatne i leciutkie niczym chmurka;) Jeśli macie patelnię, na której możecie smażyć beztłuszczowo zdecydowanie polecam Wam ten wybór. Choć kotleciki te nazywają się ziemniaczane i zawierają ziemniaki w swym składzie, tak na prawdę smakiem bardziej przypominają mi małe omlety. Jeśli chodzi o mnie to, szczerze mówiąc smak kiełbasy gdzieś mi się tutaj traci, ale mimo wszystko lubię jak jest dodana 😉 Zdecydowanie dominującym smakiem są tutaj jajka i ser, zaś ziemniaki schodzą na dalszy plan. Polecam również przepis na Sałatkę Gyros z mięsem mielonym Smażymy z obu stron na złoto. Do naczynia z ziemniakami dodajemy rozbełtane żółtka oraz tarty ser.