Otrzymacie 10 % rabatu na hasło: slodkieokruszki Składniki: (na 2 większe lub 3 mniejsze porcje) 2 większe porcje makaronu spaghetti 10 pieczarek większy kawałek polędwicy wiejskiej Podlaska Chata (polecam! produkt wędzony tradycyjnie) (polecam! produkt wędzony tradycyjnie) 3 cm pora (biała część) niewielka ilość oleju do podsmażenia składników 2 garście małych pomidorów – u mnie mix żółtych i czerwonych czarny mielony pieprz i sól do smaku około 125 ml śmietany 18% do zup i sosów opcjonalnie listki świeżej bazylii do podania Przygotowanie: Ten przepis na spaghetti z pewnością też docenią osoby zabiegane, które szukają prostych i szybkich rozwiązań 😉 Do przygotowania użyłam tradycyjnie wędzonej polędwicy wiejskiej od Podlaska Chata Ten smak, ten zapach… Pod koniec smażenie dodajemy por (u mnie przekrojony na pół, a następnie w cienkie półplasterki), mieszamy. Dziś zapraszam Was na pyszny obiad, który przygotujecie dosłownie w kilka minut. Spaghetti z polędwicą wiejską i pomidorkami, to mój pomysł prosty obiad, który podbił serca (i podniebienia) domowników. Mam dla Was kod rabatowy na zakupy na https://www.skleppodlaskachata.pl/ Makaron spaghetti gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Reszta polędwicy znikła w mgnieniu oka na kanapkach 🙂 Składniki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, doprawiając je czarnym mielonym pieprzem i solą. W roli głównej makaron spaghetti, małe pomidorki i pyszna polędwica wiejska.