Racuchy z twarogu z cukrem pudrem

Jolanta
Obiad
10.02.2020 6:54
Racuchy z twarogu z cukrem pudrem

Składniki na ok. 27-30 średnich twarogowych racuchów: 350-400 g twarogu, u mnie Speisequark magerstufe (chudy twaróg) 1 łyżka pasty waniliowej 1,5 szklanki mąki pszennej 2 jajka 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli cukier puder: 1 łyżka do ciasta, oraz do posypania racuchów olej rzepakowy do smażenia, Szklanka ma pojemność 250 ml. Racuchy powinny się powoli rumienić, gdy będą już złociste z jednej strony obracamy je na drugą stronę, a gdy są usmażone wyjmujemy je łyżką cedzakową na ręcznik papierowy. To mój sprawdzony przepis na błyskawiczne racuchy z twarogu lub serka homogenizowanego z dodatkiem proszku do pieczenia. Puchate placki z dodatkiem pasty waniliowej, obsypane cukrem pudrem, można je jeść z miodem, konfiturą, czy innym ulubionym słodkim dodatkiem. Ja używam do tych racuchów niemieckiego gęstego chudego twarogu Speisequark magerstufe, ale można też wykorzystać twaróg z wiaderka, czy serki homogenizowane. Oto przepis na racuchy z twarogu. Gdy wszystkie racuchy są usmażone posypujemy je cukrem pudrem, najsmaczniejsze są jeszcze ciepłe. Na nagrzany olej kładziemy ciasto w takiej ilości aby racuchy swobodnie pływały. Idealne na śniadanie, czy też na kolację. Racuchy z twarogu są gotowe 🙂 Piekę też czasami racuchy drożdżowe na serkach homogenizowanych, przepis znajdziecie tutaj. Jeśli szukasz błyskawicznego przepisu na słodkie śniadanie, które robi się w mig to dobrze trafiłeś.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/placki/racuchy-z-cukrem/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta