Składniki żółtka, 7 szt. masło, 1 kostka do sernika + ok 0,5 kostki do herbatnikow cukier, 1 szklanka serek homogenizowany waniliowy Maćkowy, 4 x 250 g żelatyna, 3 łyżki olejek waniliowy, kilka kropelek harbatniki, 1 op. galaretka (ulubiony smak), 2 op. owoce świeże lub mrożone mleko, 1 szklanka Przygotowanie Galaretkę zrobić wg przepisu na opakowaniu (daję troszkę mniej wody) i odstawić do wystygnięcia. Ż elatynę wymieszać z małą ilością zimnej przegotowanej wody, zagotować mleko, dolać szklankę gorącego mleka do żelatyny i dobrze wymieszać, odstawić do wystygnięcia. Masło (1 kostka) i cukier wymieszać w mikserze. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Herbatniki rozdrobnić i dolewać do nich rozpuszczone masło ok 0,5 kostki, musi powstać konsystencja mokrego piasku. Można zrobić w tortownicy lub małych kokilkach jako małe serniczki. Tortownicę wyłożoną herbatnikami wyjąć z lodówki, wylać masę sernikową. Dodać kilka kropelek olejku, wymieszać.