Jogurtowe z jagodami i jabłkami

Ciasta

04.02.2020 13:41

Jogurtowe z jagodami i jabłkami

Składniki: – 400 g mąki ryżowej – 4 jajka – 1 szklanka jogurtu naturalnego – 1/2 szklanki oleju – 3\4 szklanki cukru – cukier wanilinowy – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1/2 łyżeczka sody oczyszczonej – ok. 300 g jagód świeże lub mrożone – 1 -2 duże jabłka Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej. Przekładamy ciasto do tortownicy o wymiarach 24 cm i układamy na nim rozmrożone lub świeże jagody oraz jabłka obrane i pokrojone na małę kawałki. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia dodajemy sodę, zwykły cukier i cukier wanilinowy.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/jogurtowe-z-jagodami-i-jablkami/