Sałatka z bakłażanem, kaszą i granatem

kardamonovy

Sałatki

14.11.2017 9:09

Sałatka z bakłażanem, kaszą i granatem

Składniki: 1 bakłażan pół kostki chudego białego sera pół czerwonej cebuli 1/3 szklanki kaszy jęczmiennej perłowej 4 łyżki ziaren granatu 2 gałązki natki pietruszki 1 łyżka uprażonych ziaren sezamu pół łyżeczki siemienia lnianego 1 łyżka oliwy extra virgin 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżka soku z grejpfruta sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 2-3 porcje) Na talerz wykładamy plasterki bakłażana, posypujemy go kaszą, pokruszonym białym serem, pokrojoną w drobną kostkę cebulą, ziarnami granatu, poszatkowaną natką, sezamem i siemieniem lnianym, polewamy sosem. Bakłażana myjemy i kroimy w 1 cm plasterki, grillujemy z obu stron na niewielkiej ilości oleju. Oliwę, ocet i sok z grejpfruta wlewamy do słoiczka, dodajemy sól i pieprz, energicznie mieszamy. Podobne przepisy: Sałatka z kaszą jaglaną, camembertem i suszonymi pomidorami

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/salatka-z-baklazanem-kasza-i-granatem/