Kluski śląskie - bezglutenowy obiad

Agnieszka
Obiad
30.01.2020 19:21
Kluski śląskie - bezglutenowy obiad

Z ciasta odrywamy kawałki wielkości mniej więcej orzecha włoskiego, robimy kulki, spłaszczamy i robimy dziurkę na środku. Z ciasta odrywamy kawałki wielkości mniej więcej orzecha włoskiego, robimy kulki, spłaszczamy i robimy dziurkę na środku. Ja najczęściej układam na talerzach, z których potem łatwo mi się wrzuca kluski do wody. Ja najczęściej układam na talerzach, z których potem łatwo mi się wrzuca kluski do wody. Przeciśnięte ziemniaki wyrównujemy w misce i wybieramy na bok 1/4 ziemniaków. Przeciśnięte ziemniaki wyrównujemy w misce i wybieramy na bok 1/4 ziemniaków. Możemy również ugotować ziemniaki w tym samym dniu ale trzeba je ostudzić i odparować. Możemy również ugotować ziemniaki w tym samym dniu ale trzeba je ostudzić i odparować. Składniki: Ugotowane ziemniaki (zwykle wykorzystuję te z poprzedniego dnia) przeciskamy przez praskę do miski. Ugotowane ziemniaki (zwykle wykorzystuję te z poprzedniego dnia) przeciskamy przez praskę do miski. Wyjęte ziemniaki dodajemy znów do miski, wbijamy jajko, dodajemy soli i zagniatamy ciasto. Wyjęte ziemniaki dodajemy znów do miski, wbijamy jajko, dodajemy soli i zagniatamy ciasto. Kluski wrzucamy na gotującą się wodę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://surowkowezycie.blogspot.com/2020/01/kluski-slaskie-bezglutenowy-obiad.html