Grzybowy żurek na domowym zakwasie

Weronika
Obiad
30.01.2020 8:41
Grzybowy żurek na domowym zakwasie

grzyby zalej szklanką wody i zostaw na noc do namoczenia następnego dnia - większe kawałki grzybów pokrój na mniejsze, wywar z moczenia przecedź przez sitko do garnka, w którym przygotowujesz zupę. Dodaj do garnka listek laurowy i ziele angielskie z zakwasu po zagotowaniu dołóż białą kiełbasę i gotuj przez kilka minut, następnie wyłącz i pozostaw na 10 minut, by kiełbasa doszła. Przepis na domowy zakwas żurkowy znajdziesz na blogu tutaj Zapraszam do przepisu!20 g suszonych borowików0,5 l bulionu warzywnego/mięsnego0,5 l zakwasu żurkowegougotowane puree ziemniaczanebiała kiełbasa - 4 sztukisól, pieprzmajeranekśmietananatka zielonej Ziemniaki możesz dodać po prostu w zupie lub na oddzienym talerzyku okraszone np. skwarkami Grzybowy żurek przygotowany na esencjonalnym grzybowym wywarze i domowym zakwasie żurkowym to pyszna, super zdrowa i rogrzewająca zupa. Ewentualnie dosól, dodaj zmielony pieprz z młynka i roztarty w palcach majeranek kiełbasę pokrój na plasterki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2020/01/grzybowy-zurek-na-domowynm-zakwasie.html