Ciasto Milky Way

Anna
Ciasta
28.01.2020 15:00
Ciasto Milky Way

Składniki na ciasto: 5 jajek 70 g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 130 g drobnego cukru 2 łyżki oleju Składniki na masę: 350 g miękkiego masła 200 g mleka w proszku (26% tłuszczu) 150 g drobnego cukru 125 ml mleka 16 g cukru waniliowego Składniki na polewę: 50 g czekolady gorzkiej 40 g czekolady mlecznej 60 g masła Następnie do tego dodajemy również mleko w proszku i ucieramy całość na gładką masę. Ciasto to możemy potocznie nazwać mleczną kanapko, ponieważ jest to ciemny biszkopt z kakao z dodatkiem bardzo mlecznej i puszystej masy. Na dolny biszkopt wykładamy gotową masę mleczną. Z pewnością sprawdzi się również na Waszych stołach. Następnie masło (miękkie) ucieramy na puszystą masę. Ciasto Milky Way to idealne ciasto na każdą okazję. Cały czas ucierając stopniowo dodajemy mleko z cukrem. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i następnie przelewamy gotową masę. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta. Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną mieszamy z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Następnie do masy jajecznej stopniowo dodajemy mieszankę z mąki. W rondelku zagrzewamy mleko z cukrem i cukrem waniliowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/ciasto-milky-way/