Składniki na 4 porcje: - 2 duże filety z kurczaka - 500 g pieczarek - 3 kolorowe papryki - 1,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego - 1/2 opakowania przyprawy do gyrosa - 1 opakowanie zupy cebulowej - 100 g serka topionego - 1 szklanka śmietany kremówki - sól, pieprz, słodka papryka Filety z kurczaka pokroić w małą kostkę, przyprawić przyprawą do gyrosa i usmażyć. Dodać serek topiony i gotować całość na małym ogniu aż papryka będzie miękka (ale nie będzie się rozpadać). Rządzi domowy fast food, przerabianie figurek czekoladowych ze świąt na wszelkie musy czy ciasta oraz herbaty z goździkami i imbirem. Myślę, że ta zupa sprawdzi się na domowych imprezach, zwłaszcza tych zimowych, gdyż dobrze rozgrzewa i syci :) Ja jednak pozwoliłam sobie przygotować ją po swojemu, gdyż żadna z tych znalezionych mi do końca nie odpowiadała. Możecie użyć więcej przyprawy do gyrosa, jeśli lubicie jej wyraźniejszy smak - nam wystarczył taki zrównoważony. Przepisów na zupę gyros jest sporo w internecie. I koniecznie nie pomijajcie kremówki - to ona nadaje finalny smak całej zupie :)