Mini bezy

Anna
Desery
28.01.2020 9:18
Mini bezy

Używam ich często do dekoracji moich tortów lub innych wypieków z bezami np. malinowej chmurki :) Składniki: - 3 białka (rozmiar M ok. 34 g jedno), - 150 g cukru drobnoziarnistego do wypieków, - szczypta soli, - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, - opcjonalnie odrobina barwnika spożywczego w żelu/proszku. Wykonanie: Zasada robienia idealnych bez jest taka aby użyć 50g drobnoziarnistego cukru na 1 białko średniej wielkości, czyli przy 3 białkach 150g cukru, przy 4 białkach 200g itp. Od kiedy mam nowy piekarnik i sprawdzony przepis na bezy, nie boję się robić ich sama. Pieczemy ok. 20 min w 120ºC, a następnie zmniejszamy temperaturę do 100ºC i pieczemy ok. 40 min. Bezy na wierzchu powinny być twarde, chrupiące w środku lekko klejące. W ten sposób przy wyciskaniu kolor będzie nierównomierny i dzięki temu uzyskamy piękny efekt. Następnie łyżka po łyżce dodajemy cukier, stopniowo powoli za każdym razem mieszając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://anamarisworld.blogspot.com/2020/01/mini-bezy.html