Kruche z czerwonymi owocami, twarogiem i kokosem

Karolina
Ciasta
25.01.2020 18:37
Kruche z czerwonymi owocami, twarogiem i kokosem

Świetne połączenie smaków, które koniecznie trzeba wypróbować 😊 Składniki: 1/2 kilograma mąki pszennej 200 g masła 4 jajka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 350 g mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 250 g czerwonych owoców (wiśnie, porzeczka, truskawki w dowolnej proporcji) 1 szklanka cukru 2 szklanki wiórków kokosowych Uwaga: szklanka 200 ml Z mąki, żółtek (białka wykorzystamy do piany), masła i proszku do pieczenia zagniatam ciasto. Garść ciasta odkładam, a resztę dzielę w proporcji 2/3 na 1/3. 2/3 ciasta wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (30 cm x 35 cm), rozprowadzam równomiernie i dociskam. Kokosową pianę wykładam jako ostatnią warstwę na blaszkę i posypuję ciastem, którego garść odłożyłam na początku. Posypuję pozostałym ciastem (1/3) i blaszkę wstawiam ponownie do piekarnika na 20 minut. 😊 Ciasto kruche z czerwonymi owocami, twarogiem i kokosem jest delikatne i nie za słodkie. Twaróg mieszam z cukrem waniliowym i cukrem pudrem i rozprowadzam na owocach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.slodkisentyment.pl/kruche-z-czerwonymi-owocami-twarogiem-i-kokosem/