Sernik podwójnie krówkowy

Asia
Ciasta
20.01.2020 20:05
Sernik podwójnie krówkowy

Przepis na: Sernik krówkowy Składniki: Kruche ciasto: - 250 g mąki krupczatki - 1 żółtko - 100 g zimnego masła - 2 łyżki cukru pudru - 1 łyżka śmietany 18% Masa serowa: - 4 jajka (białka i żółtka oddzielnie) - 1 białko - 160 g cukru - 32 g cukru z prawdziwą wanilią - opcjonalnie 1 łyżeczka przyprawy do sernika - 1 kg twarogu dwukrotnie mielonego lub np. z wiaderka - 80 g miękkiego masła - 1 budyń waniliowy (proszek) - 150 g masy krówkowej - 1 płaska łyżka kakao - cukier puder do oprószenia Następnie wykładamy je na spód w foremki (u mnie kwadratowa 24×24 cm) i piec przez około 15-18 minut w temp. 190 stopni. Dodatkowo: - 100 g miękkiego masła - 200 g masy krówkowej - opcjonalnie płatki migdałowe do dekoracji Jak zrobić sernik krówkowy? Jeśli jesteście na początkowej drodze w pieczeniu serników lub Ci nie wychodzą, wtedy polecam zajrzeć do mojego przewodnika dotyczącego wypieku sernika idealnego (klik). W wysokiej misce miksujemy na sztywno białka (łącznie 5 białek) przez 5 minut. Przepis na sernik krówkowy To jeden z najlepszych serników jakie do tej pory piekłam. Została mi masa krówkowa z puszki i postanowiłam ją dodać do masy serowej, a także jako warstwę na wierchu ciasta. Jedną pozostawiamy bez zmian, a do drugiej dodajemy masę krówkową oraz kakao i miksujemy przez kilka sekund do momentu połączenia się składników. Krok Do misy miksera dodajemy twaróg, 4 żółtka, cukier waniliowy, miękkie masło, przyprawę do sernika i sypki budyń waniliowy (proszek). Gdy sernik będzie całkiem zimny, wtedy miękkie masło miksujemy z pozostałą masą krówkową.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://poprostupycha.com.pl/przepis/sernik-krowkowy/