Pasztet z cukinii – hit

Magdalena

Przepisy

20.01.2020 13:51

Pasztet z cukinii – hit

Ma już wielu amatorów 😉 Składniki cukinia, 3 szklanki startej na dużych oczkach (ok 400 g, 2 średnie cukinie) – dobrze odciśniętej pieczarki, 200 g – oczyszczonych i drobno pokrojonych bułka tarta, 2 szklanki żółty ser starty, 200 g pomidory suszone, 5-6 szt. – drobno pokrojone olej, 1/4 szklanki (ją dałam z suszonych pomidorów) cebula, 1 szt – drobno pokrojona żółtka, 3 szt. białka, 3 szt. ubite na sztywną pianę vegeta, 1 łyżka czosnek, 3 ząbki – drobno pokrojone lub przeciśnięte przez praskę majeranek, szczypta natka pietruszki, posiekana sól i pieprz, do smaku masło, do wysmarowania keksówki Wykonanie Startą cukinię dobrze odcisnąć, żeby była jak najbardziej sucha. W dużej misce dobrze wymieszać cukinię z bułką tartą, serem, olejem, cebulą, żółtkami, pieczarkami, suszonymi pomidorami, natką i przyprawami. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st ok 1 godziny, aż wierzch się przybrązowi. Drobno pokrojone pieczarki podsmażyć na patelni i odparować.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/pasztet-z-cukinii/