Tagliatelle ze szpinakiem i boczkiem

Magdalena
Makarony
20.01.2020 13:46
Tagliatelle ze szpinakiem i boczkiem

Składniki makaron tagliatelle, 200 g boczek wędzony, 150 g szpinak baby, 200 g czosnek, 3 ząbki ser pleśniowy, 75 g śmietana 18 % do zup i sosów, 50 ml olej rzepakowy, do smażenia sól i pieprz Na rozgrzany na patelni olej wrzucamy pokrojony w kostkę boczek i smażymy ok 4-5 min. Smażymy razem do czasu aż szpinak zmniejszy objętość, ok 5 min. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Smażymy razem ok 4-5 min. Czosnek kroimy w drobną kostkę i lekko solimy żeby puścił soki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/tagliatelle-ze-szpinakiem-i-boczkiem/