Składniki: (3-4 porcje) - 150 g. suchej kaszy bulgur - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 3 łyżki oleju - 120 g. obranej marchewki - 220 g. obranego selera - 2 gałązki tymianku - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 i 3/4 szkl. doprawionego wywaru warzywnego - 1 łyżka pasty sezamowej tahini - 1 łyżka masła - 3 garście rukoli - 3 łyżki pokrojonego w małą kosteczkę sera Dorblu - garść pokruszonych orzechów laskowych - sól, pieprz Marchew i seler pokrój w dużą kostkę, o boku około 1,5 cm. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, wrzuć czosnek w plasterkach i posiekaną drobno cebulę. Przykryj naczynie folią aluminiową i piecz w 200°C przez 15 minut. Wlej połowę ciepłego wywaru i zaczekaj aż prawie cały zostanie wchłonięty przez kaszę. Podawaj z rukolą (lub inną ulubioną sałatą), posypane prażonymi orzechami i serem Dorblu. Wrzuć do naczynia do zapiekania, posyp solą i pieprzem oraz polej olejem.