Placki z cukinii

Anna
Obiad
12.01.2020 15:52
Placki z cukinii

Przygotowuję je jako samodzielne danie na obiad, ale również jako lekkie danie na kolację czy podwieczorek. Następnie gotowe placuszki przekładamy na talerz i podajemy z dodatkiem kwaśnej śmietany lub jogurtem naturalnym. Opis Placki z cukinii: Placki z cukinii to przepyszna propozycja na obiad. W moich placuszkach z cukinią zakochały się nie tylko dzieci ale i cała rodzina. Najlepiej smakują z dodatkiem kwaśnej śmietany bądź z jogurtem naturalnym. Cały czas zastanawiałam się co można przygotować ciekawego na obiad. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Na pierwszy rzut oka nie jest to tylko nudnie podana cukinia. Po usmażeniu przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Ciasto cukiniowe nakładamy łyżą na patelnie, tworząc nieduże placuszki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/placki-z-cukinii/