Składniki: (4 porcje) 2 puszki krojonych pomidorów (800 g.) 6 łyżek oliwy z oliwek 1 duża cebula 1 łyżeczka wędzonej papryki 1/2 czerwonej papryki 1 łyżeczka listków tymianku 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 1/2 szkl. Trochę wywaru wlej na patelnię aby zebrać z niej całą wędzoną paprykę, wlej ją do garnka. słonego wywaru warzywnego sól, pieprz Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy, wrzuć pokrojoną w dużą kostkę paprykę. Do garnka wlej 3 łyżki oliwy, rozgrzej i wrzuć posiekaną drobno cebulę. Dodaj wędzoną paprykę, zamieszaj i zdejmij patelnię z palnika. Do garnka wlej pomidory, dopraw solą, pieprzem, cukrem i sosem sojowym.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2020/01/krem-pomidorowy-z-wedzona-papryka.html