Składniki: - 180 g zimnego jogurtu naturalnego - 1 łyżka nasion chia - 2 czubate łyżeczki sproszkowanej truskawki liofilizowanej - około 2-3 łyżeczki malinowego syropu z agawy (lub miodu itd) - kokosowa galaretka – do nabycia w Kuchnie Świata - dodatkowo: nadzienie malinowe lub świeże maliny Przygotowanie: Do miseczki przekładamy cały jogurt (zimny), dodajemy nasiona chia i dokładnie mieszamy. Następnie odkładamy około 2 łyżek, a resztę mieszamy ze sproszkowaną liofilizowaną truskawką i syropem z agawy. Następnie wykładamy warstwę kokosowej galaretki i odłożone 2 łyżki jogurtu z chia. Dziś zapraszam Was na warstwowy deser chia z kokosową galaretką. Deser warto zwieńczyć nadzieniem malinowym (lub świeżymi malinami) i kokosową galaretką.