Szyneczki zawijane z żółtym serem i czosnkiem Składniki: - 15 dag szynki konserwowej - 20 dag żółtego sera - 1-2 ząbki czosnku - 1-2 łyżki majonezu Przygotowanie: żółty ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach,mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i majonezem.ok 2 łyżki mieszanki serowej układamy na plaster szynki i zwijamy w rulonik. Szyneczki zawijane ze szparagami Składniki: - 15- 20 dag szynki konserwowej - 150 g serka kanapkowego śmietankowego - słoiczek szparagów - 1-2 łyżeczki chrzanu - 50 g papryki konserwowej Przygotowanie: serek mieszamy z chrzanem,smarujemy nim szynkę układamy jedną szparagę i cienki paseczek papryki i zwijamy w rulonik i przekarajamy na pół i układamy na półmisku.