Dyniowe guacamole z piramidkami zbożowymi z niebieskiej kukurydzy Składniki (2 porcje): 1/2 awokado 1/2 szklanki pokrojonej w drobną kostkę dyni hokkaido lub dyni piżmowej sok z 1/2 limonki 1 zabek czosnku 1/2 cebuli dymki lub czerwonej cebuli 1/2 papryczki chilli 1 łyżeczka kolendry w ziarnach, zmiażdżonej w moździerzu 1/2 pęczka kolendry 1 łyżka oliwy z oliwek + 1 łyżeczka do pieczenia dyni só, pieprz piramidki z niebieskiej kukurydzy Blue Corn Przygotowanie: Możecie podać je z nachosami albo z piramidkami zbożowymi – ja je ostatnio chrupię cały czas, a najbardziej lubię te z niebieskiej kukurydzy. Gotowe guacamole podajemy z tacosami lub w wersji zdrowszej – z piramidkami z niebieskiej kukurydzy. To dyniowe guacamole poleca się na Sylwestra i każda inną imprezę, to doskonały finger food! Przekąska na Sylwestra i imprezę To dyniowe guacamole to świetny dip na imprezę, Sylwestra czy przystawkę przed daniem głównym. A jakby tak.. połączyć je z naszą sezonową dynią i zrobić nowa wersję? A z dyniowym guacamole komponują się idealnie.