Chrupiąca skórka i sypki środek, zapach wanilii i cytryny ;-) Składniki: - 100 g mąki pszennej - 200 g mąki ziemniaczanej - 4 jajka - 150 g masła lub margaryny - 200 g cukru - 100 ml wody - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 torebka cukru wanilinowego - otarta skórka z jednej cytryny - 2 łyżeczki aromatu waniliowego - szczypta soli - cukier puder do posypania ciasta - bułka tarta do posypania formy Dodałam proszek do pieczenia. aromat waniliowy i startą skórkę z cytryny. Białka ubiłam na sztywno ze szczyptą soli. Formę do keksówki o długości 26 cm natłuściłam i posypałam bułką tartą. Smak dzieciństwa- pajda ciasta posmarowana grubą warstwą masła i domowym dżemem. Szybkie i proste ciasto piaskowe na drugie śniadanie czy podwieczorek.