Krokiety orzechowo-ziemniaczane

Krokiety orzechowo-ziemniaczane

Do smażenie można dodać trochę masła, które sprawi, żebędą jeszcze lepsze.można przygotować także z resztek ziemniaków, które pozostały na przykład z obiadu, jednak smak będzie trochę inny. Składniki na krokiety orzechowe 30 dag ziemniaków 15 dag zmielonych orzechów włoskich 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 1 Można też robić okrągłeobtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na dobrze rozgrzanej patelni. Są przepyszne z kapustą z grzybami i jako dodatek do ryby - smażonego karpia, zapiekanego szczupaka lub lina w śmietanie. Orzechy można także zastąpić warzywami, na przykład marchewką i pietruszką z rosołu i zrobić pyszne kotleciki warzywne. Prawie zawsze pojawiają się na naszym stole w czasie kolacji wigilijnej. Na koniec dosypujemy natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://korniszonki.blogspot.com/2019/12/krokiety-orzechowe.html