😉 Do przygotowania tych tostów będzie potrzebny oczywiście chleb tostowy, a oprócz tego: bułka paryska awokado, masło orzechowe kilka borówek banan banan pestki słonecznika twarożek jajko na twardo czarne oliwki szczypiorek kilka plastrów sera salami, szynka lub jakaś inna wędlina rzodkiewka papryka ketchup lub przecier pomidorowy nori Frankentost! Tosty opiekamy w tosterze lub na patelni. Kilka oliwek kroimy na pół (możemy też delikatnie je podciąć by ich kształt był bardziej spiczasty) i układamy je na górnym brzegu naszego tosta. Rzodkiewki kroimy na plastry i układamy po 2 na tost. Oliwki kroimy w plastry, układamy je na rzodkiewkach tworząc oczy Drakuli. Banana kroimy w plastry i układamy po dwa na toście. Z jajka wykrajamy dwa plastry z widocznym żółtkiem i układamy je na toście. Właśnie dlatego dziś na blogu pojawia się kilka pomysłów na strrrasznie halloweenowe tosty! Kolejną oliwkę kroimy na pół, a połówki kroimy w paski. Tosty możemy podać w takiej formie, ale możemy tez włożyć je na chwilę do mikrofali by delikatnie rozpuścić ser. Strrraszna mumia! Tosty opiekamy w tosterze lub na patelni. Gotowe! Orzechowy potwór! Tosty opiekamy w tosterze lub na patelni. Przycinamy nori tak, by powstały włosy oraz szata Hrabiego i układamy je na toście. Hrabia Dracula! Tosty opiekamy w tosterze lub na patelni. Na kawałki banana kładziemy po jednej borówce na plaster. W międzyczasie obieramy awokado, a miąższ rozgniatamy widelcem na pastę. Następnie kroimy jedną oliwkę w mniejsze i większe paski i układamy z nich szwy. W międzyczasie obieramy awokado, a miąższ rozgniatamy widelcem na pastę. W Polsce to święto stało się popularne w latach ’90 i do dziś cieszy się spora popularnością. Paski sera układamy na toście tak, by wyglądały jak bandaże mumii. Oliwki układamy na twarożku, najpierw całą oliwkę, następnie pół kolejnej. To święto obchodzone jest 31 października (głównie w Stanach Zjednoczonych), a jego głównym symbolem jest wydrążona i podświetlona od środka dynia z wyszczerbionymi zębami. Takie tosty to świetny pomysł na ciekawe śniadanie, któremu nie oprze się żaden niejadek.