Składniki: - 4 solone filety śledziowe - 2 buraki - 1 jabłko - 3 jajka - 3 ziemniaki - 2 łyżeczki musztardy sarepskiej - 3 łyżki majonezu - sól, pieprz Buraki ugotować. Ziemniaki, buraki i jajka można ugotować dzień wcześniej a rano tylko pokroić i wymieszać z resztą składników. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Obrać ze skórki i pokroić w drobna kostkę. Jabłko obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w drobną kostkę. Filety śledziowe namoczyć w mleku na 1 godzinę. Następnie pokroić w większą kostkę. Gdy wystygną obrać ze skórki i również drobno pokroić.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://only-my-simple-kitchen.blogspot.com/2019/12/saatka-sledziowa-z-ziemniakami-i.html