Mięso mielone w waflowych rożkach

Ewa
Boże Narodzenie
10.12.2019 9:08
Mięso mielone w waflowych rożkach

1 op. rożków waflowych (12-15 sztuk) 500-600 g mielonej łopatki wieprzowej 1 marchewka 1 cebula 2 łyżki gęstej śmietany 18% 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki sól, pieprz Do panierowania: 2-3 jajka 1 łyżka mąki bułka tarta olej do smażenia Cebulę drobno siekamy. Świetne, gdy mamy ochotę na krokiety z barszczykiem, ale nie mamy czasu lub po prostu nie chce nam się smażyć naleśników. Początkowo smak wydał mi się dosyć kontrowersyjny, ale z czasem nie mogłam się od nich oderwać. Panierujemy je w rozmąconym jajku z dodatkiem mąki, a następnie w bułce tartej. Nie pomyślałam jak słodki smak rożków kontrastować będzie z dobrze doprawionym mięsem mielonym. Myślę, że bezpieczniejszą opcją będzie wybór tych zwykłych rożków, choć mnie ze słodkim wafelkiem też bardzo smakowały. W sklepach dostępne są dwa rodzaje waflowych rożków – zwykłe i słodkie. Dodajemy do niego zeszkloną cebulę z marchewką, śmietanę, natkę pietruszki oraz bułkę tartą. Takie mielone w rożkach to super przekąska na różne okazje. Udostępnij Zapisz Mięso mielone w waflowych rożkach to inna wersja krokietów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/12/10/mieso-mielone-w-rozkach/