Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1/2 opakowania makaronu penne 1 cebula 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki czerwonego pesto cukinia oliwa z oliwek do smażenia sól pieprz świeże zioła świeżo starty parmezan Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Przy odcedzaniu zostawiamy 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu, które wymieszamy z pesto i ugotowanym makaronem. W lodówce miałam cukinię, pocięłam ja w cienkie plasterki przy pomocy obieraczki do warzyw, do tego czerwone pesto, dobra oliwa z oliwek i parmezan. Makaron to zawsze idealna opcja na szybki obiad, a jeśli jeszcze mamy do niego pyszne pesto, jakieś warzywko to powstanie nam smakowite danie, nie tylko dla wegetarian. Makaron penne z pesto i cukinią jest bardzo prosty do przygotowania, zajmie Wam dosłownie kilkanaście minut.