Składniki:250 g makaronu farfalle 250 g boczku wędzonego surowego 200 g pieczarek 1 por 1 cebula 1 łyżka masła 1 mała śmietana 2 jajka 150 g startego żółtego sera sól, pieprz Masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego Gdy będzie złocisty przekładamy go do innego naczynia a na patelnię po smażeniu wrzucamy pokrojonego w piórka pora. Pieczemy przez 30 minut, po tym czasie zapiekankę odkrywamy i zapiekamy przez kolejne 10 minut, tak aby wierz jej stał się złocisty. Na patelni topimy masło i szklimy na nim pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Następnie dodajemy do niej pokrojone w plasterki pieczarki (razem z ogonkami). Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2019/12/makaronowa-zapiekanka-z-boczkiem.html