Prosty przepis na paszteciki - składniki 250 g mąki pszennej 20 g drożdży 1 jajko pół szklanki mleka 50 g masła 1 łyżeczka cukru pół łyżeczki soli 300 g upieczonego mięsa wieprzowego lub wołowego albo mięso z rosołu 1-2 łyżki bulionu mięsnego pół szklanki wody czerstwa bułka (np. kajzerka) cebula 2 łyżki tłuszczu pieprz, papryka, curry i sól do smaku 1/2 jajka tłuszcz do formy mąka do podsypania Prosty przepis na paszteciki Paszteciki z pikantnym nadzieniem - składniki 450 g mięsa z rosołu (wołowina, drób) 2-3 łyżki rosołu 1 duża cebula 2 łyżki oleju pieprz, chili i sól do smaku 1/2 jajka tłuszcz do formy mąka do podsypania Prosty przepis na paszteciki drożdżowe z mięsem z rosołu, najlepszą przekąskę na zimno i na ciepło. Pokrój je poprzecznie na kawałki długo sci 4 cm Ułóż na natłuszczonej blasze, a po wyrośnięciu posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w średnio nagrzanym piekarniku przez około 20 minut.wg mojej modyfikacjiCiasto - przygotowałam wg przepisu powyżejNadzienie do pasztecików drożdżowychDodatkowoPrzygotuj ciasto tak, jak podałam powyżej. Są przy tym wyjątkowo łatwe do zrobienia i bardzo smaczne, musiałam więc wypróbować nowy przepis z książki Tadeusza Borowicza pod tytułem Ciasto drożdżowe słodkie i wytrawnePrzepis na paszteciki drożdżowe wymaga przygotowania rozczynu ze świeżych drożdży, ale to bardzo proste. Prosty przepis na paszteciki - Cztery FajeryCiasto drożdżowe na pasztecikiNadzienie do pasztecikówDodatkowoPrzygotuj ciasto:Z mleka, drożdży i cukru zrób rozczyn.. Po wyrośnięciu ciasta rozwałkuj je na oprószonej mąką stolnicy na grubość około 1 cm. Po wyrośnięciu ciasta rozwałkuj je na oprószonej mąką stolnicy na grubość około 3 mm. Ułóż na natłuszczonej blasze, a po wyrośnięciu posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20- 25 minut lub do zrumienienia. Prosty przepis na paszteciki - paszteciki drożdżowe z mięsem Przygotuj nadzienie:Zmiel mięso razem z przesmażoną na tłuszczu cebulą i namoczoną, odciśniętą bułką. Przygotuj nadzienie:Zmiel mięso razem z przesmażoną na tłuszczu cebulą.