Zobaczcie film jak zrobić taką karkówkę ⇓⇓⇓ 1,2 kg karkówki wieprzowej 25 g peklosoli 100 ml zimnej wody 1 litr zimnej wody 50 g peklosoli 1 łyżka majeranku 4 ząbki czosnku dodatkowo 3-4 listki laurowe i sznurek do obwiązania mięsa Przygotowanie: Mieszamy w kubku 25 g peklosoli z 100 ml wody i wstrzykujemy za pomocą strzykawki w naszą karkówkę - w różne miejsca,następnie mięso przekładamy do miski ,mieszamy ze sobą składniki na zalewę i jak sól się rozpuści zalewamy nią mięso,tak żeby było całe przykryte. Jest pyszna i krucha,do tego idealnie sprawdzi się również na świątecznym stole,polecam i zapraszam na przepisSkładniki:do wstrzyknięcia w mięso:na zalewę: Zapraszam również na inne moje przepisy na domowe wędliny: Nie ma to jak domowe wędliny,robię je bardzo często i na co dzień i id święta. Do naczynia żaroodpornego lub żeliwnego wlewamy 1-2 łyżki oleju na spód,na to wkładamy karkówkę i przykrywamy pokrywką.