Czarna fasola po meksykańsku

Karolina
Obiad
25.11.2019 19:54
Czarna fasola po meksykańsku

Całość dokładnie mieszamy do mocnego podgrzania i skrapiamy sporą ilością soku z cytryny lub limonki – on jeszcze bardziej podbije ostry i dymny smak. Albo odgrzaną – wtedy koniecznie dodajcie jeszcze kilka łyżek wody, żeby fasolka nie okazała się zbyt sucha. Kumin podprażamy na suchej patelni i ucieramy w moździerzu – to jeszcze mocniej wydobędzie jego smak. Do zeszklonej cebuli dodajemy czosnek i smażymy jeszcze przez chwilę razem, do momentu aż czosnek straci ostry surowy zapach. W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy do tłuszczu płatki chili (albo chipotle).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.karointhekitchen.com/wege/czarna-fasola-po-meksykansku/