Śledzie po węgiersku

Milena
Przekąski
22.11.2019 18:26
Śledzie po węgiersku

Składniki na śledzie po węgiersku: 1 kg filetów śledziowych 2 papryki czerwone 1 papryka zielona 2 cebule czosnkowe/białe (ewentualnie 2 spore cebule zwykłe czyli żółte) szklanka passaty pomidorowej 2 szklanki wody pół szklanki octu pół szklanki oleju łyżka cukru ostra papryka, sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe Przygotowanie Papryki przekrawamy na pół, wydrążamy nasiona, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skórką do góry. Śledzie po węgiersku z pieczoną papryką i białą cebulą to oryginalny i łatwy przepis na bardzo pyszną przekąskę. Śledzie moczymy przez kilka godzin wodzie, następnie kroimy w około 3 cm paski. Śledzie, cebule i papryki mieszamy ze sobą w misce, a całość zalewamy lekko przestudzoną zalewą. Cebule kroimy w piórka i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu, zdejmujemy skórę i papryki kroimy w paski.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2019/11/sledzie-po-wegiersku-z-papryka/