Bezglutenowe muffinki bez laktozy

Sylwia
Ciasta
22.11.2019 12:49
Bezglutenowe muffinki bez laktozy

Inne przepisy na muffinki, które znajdziesz na blogu: Składniki na 6-7 sztuk 1 duże jajko 20 g oleju np kokosowego albo rzepakowego 30-40 g cukru 100 g mleczka kokosowego pełnotłustego (u mnie 19%) w temperaturze pokojowej 40 g mąki ryżowej 20 g mąki owsianej bez glutenu 10 g mąki kukurydzianej 20 g mąki z tapioki 10 g mąki kokosowej po 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia i sody 3/4 łyżki octu np jabłkowego borówki, maliny lub inne owoce PRZYGOTOWANIE W jednej miseczce wymieszać wszystkie suche składniki. Nie należy dodawać więcej mąki, ponieważ im jej więcej tym babeczki są bardziej suche i kruche. W tym czasie blachę na muffinki wyłożyć papilotkami a owoce umyć i lekko osuszyć. U mnie tymi owocami są borówki, ale mogą być również maliny, wiśnie, truskawki czy porzeczki. Przed wyciągnięciem z piekarnika sprawdzić czy babeczki nie są surowe za pomocą patyczka. Bezglutenowe muffinki bez laktozy są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Muffinki z owocami na mleczku kokosowym. Do ich zrobienia nie potrzebujecie miksera, wystarczy łyżka lub szpatułka, żeby wszystko wymieszać 🙂 Ciasto na te babeczki jest rzadkie, takie ma być. Ciasto rozlać na 6-7 muffinek, wlewając do 3/4 wysokości papilotek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuchniabezglutenu.pl/bezglutenowe-muffinki-bez-laktozy/