Pudding chlebowy

Śniadania
21.11.2019 7:32
Pudding chlebowy

Pudding chlebowy 1 porcja (ok. 470 kcal) czas przygotowania: ok. 15 minut (+ 15 minut pieczenia) koszt: ok. 4.20 zł Składniki: 185 ml mleka roślinnego 20 g mąki z ciecierzycy parę kropli aromatu migdałowego 35 g żurawiny suszonej 20 ml wina (opcjonalnie) 30 g jogurtu roślinnego 10 g cukru lub erytrytolu ok. 75 g pieczywa (bułka, bagietka, chleb) Wykonanie: Bread pudding 1 serving (470 kcal) time of preparation: 15 minutes (+ 15 minutes of baking) Ingredients: 185 ml plantbased milk 20 g chickpea flour a few drops of almond aroma 35 g dried cranberries 20 ml wine (optional) 30 g vegetable yogurt 10 g sugar or erythritol approx. 75 g of bread (roll, baguette, bread) Instructions: Heat the milk with flour and aroma. Pieczemy w 170 stopniach ok. 15 minut. Pour cranberry with wine and heat it in a saucepan until the wine evaporates completely. Pudding chlebowy to idealny sposób na pyszne wykorzystanie starego pieczywa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/pudding-chlebowy/