Składniki: - Biszkopt orzechowy:* - 8 jajek L - 8 łyżek cukru - 200 g orzechów włoskich mielonych - 3 łyżki bułki tartej - 2 łyżki mąki pszennej - 1 łyżka kaszy manny - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - Krem kawowy: - 0,5 l zimnej kremówki - 2,5 łyżki żelatyny - 100 ml wody - 350 ml wrzątku - 4 łyżki świeżo mielonej kawy xCafe - 1 puszka mleka słodzonego - 2 łyżeczki świeżo mielonej kawy - Galaretka kawowa: - 1 litr wrzątku - 3 łyżki żelatyny - 3 kopiaste łyżki świeżo mielonej kawy - 2 łyżeczki cukru waniliowego - cukier do smaku - likier kawowy Biszkopt orzechowy: Białka ubić na sztywno z cukrem. Wymieszaną jednolitą masę wylać na blaszkę o wymiarach 35*24 cm wyłożoną na dnie papierem do pieczenia. Pod koniec wsypać 2 łyżeczki kawy i wymieszać na jednolitą masę. Krem kawowy: Najpierw kawę zalać wrzątkiem, zaparzyć, ostudzić i przelać przez gęste sitko uważając by fusy nie dostały się nam do naparu. Gdy masa zacznie nam lekko tężeć należy ubić zimną kremówkę na sztywno. Upieczony biszkopt wyjąć odwróconą formę do góry dnem ułożyć na metalowej kratce i ostudzić. Przelać przez gęste sitko uważając na fusy. Odłożyć do ostudzenia i gdy galaretka zacznie tężeć wylać na górę ciasta. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 25 minut. Zimny biszkopt przekroić wzdłuż na 2 blaty.