Marynowana cukinia

Anna
Przetwory
18.11.2019 19:15
Marynowana cukinia

Składniki: 3 kg cukinii 2,5 szklanki octu 1,5 szklanki cukru 6 szklanek wody 1 łyżeczka kurkumy 2 łyżki soli Pieprz czarny w ziarnach Ziele angielskie Liść laurowy Czosnek Następnie dodajemy do tego po kilka ziarenek czarnego pieprzu, 2 ziarenka ziela angielskiego oraz liść laurowy i ząbek czosnku. Słoiki zalewamy przygotowaną zalewą, ale nie do pełna. Jeżeli dbacie o linię oraz waszą dietę, polecam Wam cukinię w codziennych daniach. Cukinia jest bardzo zdrowa i sprzyja naszemu organizmowi zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym. Polecam cukinię również dla osób chorych na cukrzycę, ponieważ posiada niski indeks glikemiczny. Warzywa w occie często stanowią doskonałą bazę dla innych, nieco bardziej urozmaiconych przetworów. Następnie bardzo dobrze je zakręcamy i pasteryzujemy w dużym garnku wyłożonym ściereczką/ręcznikiem. W tym przypadku również tak będzie. Dokładnie myjemy ją, odcinamy końcówki i resztę kroimy w plastry.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/marynowana-cukinia/