Burrito z batatem i guacamole

Obiad
16.11.2019 11:30
Burrito z batatem i guacamole

Doskonałe BURRITO z kawałkami batata, nerkowcami, guacamole i sosem czosnkowym, a wszystko to w meksykańskim stylu Burrito z batatem i guacamole 3 porcje (1 ma ok. 490 kcal) czas przygotowania: ok. 20 minut (+ 15 minut gotowania) koszt: ok. 4,30 zł za 1 porcję Składniki: 3 domowe tortille (150 g mąki, 90 ml wody i łyżka oliwy) 140 g batata 55 g nerkowców 20 g komosy ryżowej 1 łyżka sezamu 1 łyżeczka drożdży nieaktywnych 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki wędzonej 1/2 łyżeczki garam masala sól do smaku skórka z cytryny 2 łyżki oleju do smażenia ok. 90 g guacamole 150 g jogurtu roślinnego pęczek natki pietruszki pęczek szczypiorku starty ząbek czosnku sok z 1/4 limonki Wykonanie: and guacamole burrito 3 servings (1 has 490 kcal) time of preparation: 20 minut (+ 15 minutes of cooking) Ingredients: 3 homemade tortillas (150 g flour, 90 ml water and a tablespoon of oil) 140 g sweet potato 55 g cashews 20 g quinoa 1 tbsp sesame 1 teaspoon of inactive yeast 1 teaspoon granulated garlic 1 teaspoon smoked paprika 1/2 teaspoon garam masala salt to taste lemon skin 2 tablespoons of frying oil approx. 90 g guacamole 150 g plantbased yogurt bunch of parsley bunch of chives grated clove of garlic juice from 1/4 of lime Instructions: Mix ingredients for the tortilla, knead, divide into 3 parts and roll out. Na oleju podsmażamy pokrojonego w kostkę batata, komosę, orzechy, sezam, drożdże i przyprawy ok. 15 minut (pod przykryciem; dolewamy tyle wody, by nie doszło do przypalenia). Fry on a frying pan for about 2 minutes on each side. Fry diced sweet potato, quinoa, nuts, sesame, yeast and spices in oil for about 15 minutes (covered; add enough water to avoid burning). Smażymy na rozgrzanej patelni ok. 2 minuty z każdej strony.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/burrito-z-batatem-i-guacamole/