Śledzie kimchi

Agata
Przekąski
15.11.2019 10:02
Śledzie kimchi

Jeśli lubicie ostre dania, pokrojone śledzie możecie zalać płynem, który został z kimchi i dopiero wtedy ułożyć na nich cebulę i warzywa. W międzyczasie kimchi odcedzamy na sitku, a potem kroimy je na mniejsze kawałki. Wkrótce na blogu pojawi się także wpis o tym przepięknym miejscu, czyli o malowniczej wsi Gałkowo położonej na Mazurach. Czas przygotowania: 20 minut + czas marynowania Składniki: 5 filetów śledziowych 1 szklanka zimnego mleka 1 cebula 1 słoik Kimchi Na talerzu układamy listki sałaty, a na nich kładziemy pokrojonego śledzia. Serdecznie Was zapraszam po przepis, a przy okazji także na małą fotorelację z naszego pobytu. Wspólne gotowanie, dużo śmiechu i oczywiście pogaduchy w międzyczasie, zaowocowały kilkunastoma pysznymi daniami z wykorzystaniem warzywnych produktów Provitusa. Kimchi to tradycyjne, dosyć ostre danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Tam właśnie można odpocząć od miejskiego zgiełku i szumu, czyli zaszyć sie w sielskim Pan tu nie spał. Wystarczy tylko wyjechać z Warszawy na Mazury i spędzić tam dwa niezapomniane dni. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek, ale można też je przygotować z innych warzyw.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2019/11/sledzie-kimchi.html