kaszy manny 150 g. groszku ptysiowego 2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka pasty sezamowej tahini 1 niepełna łyżeczka olejku migdałowego Wierzch: 40 g. groszku ptysiowego 130 g. Składniki: (tortownica o średnicy 20 cm.) 600 g. mleka 100 g. czekolady mlecznej 70 g. czekolady gorzkiej 50 g. śmietanki 30% 1 łyżeczka miodu 100 g. czekolady mlecznej 60 g. czekolady gorzkiej Mleko zagotuj, wsyp kaszę mannę i często mieszając gotuj przez 2 minuty. Na wierzchu rozsyp 40 g. groszku ptysiowego i dociśnij ręką, przyklejając go do czekolady. Zdejmij z ognia, dodaj miód i połamane na kawałeczki obie czekolady. Wyłóż kolejną cześć i wyrównaj a na nią ostatnią porcję masy z groszkiem. 1/3 część masy z groszkiem wyłóż do formy i wyrównaj lekko ugniatając grzbietem łyżki. Dodaj obie czekolady połamane na kawałki.