Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i majonezem

Jolanta
Obiad
07.11.2019 15:05
Surówka z czerwonej kapusty z  jabłkiem i majonezem

Składniki na surówkę z modrej kapusty: 1 mała główka czerwonej kapusty, 1 winne jabłko, 1 mała cebula do smaku czerwony ocet winny lub ocet jabłkowy ok. 1-2 łyżek, do smaku cukier, ok. 1 łyżeczki sól morska (1 płaska łyżeczka) i pieprz do smaku, 1 łyżka majonezu U nas w domu mówi się na czerwoną kapustę- modra kapusta i przygotowuje na wiele sposobów: – surówka z modrej kapusty z goździkami – Czerwona kapusta zasmażana. A może sięgnijcie po przepis na surówkę na szybko z modrej kapusty Surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem jabłka jest krucha, winna i bardzo smaczna. Dzisiaj podam Wam mój sprawdzony przepis na klasyczną surówkę z czerwonej kapusty. Surówka z czerwonej kapusty z majonezem i jabłkiem. Czerwona kapusta kojarzy mi się z jesienią, wtedy też z niej przygotowuję danie a’la bigos, surówki, sałatki, czy gołąbki. Surówka z czerwonej kapusty pasuje do większości tradycyjnych polskich obiadów. Surówka z czerwonej kapusty to doskonały dodatek do mięsnych dań. Modra kapusta duszona. robimy nawet Gołąbki z modrej kapusty

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/surowki/surowka-czerwonej-kapusty/