Prażone jabłka na zimowe zapasy

Weronika
Przetwory
05.11.2019 8:41
Prażone jabłka na zimowe zapasy

jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, pozbawić gniazd nasiennych, następnie pokroić w grubą kostkę w szerokim, płaskim rondlu zagotować szklankę wody i sukcesywnie dodawać obrane, pokrojone jabłka mieszając od czasu do czasu. Jeśli zależy Ci na gładkim musie, gotuj dalej, aż wszystkie kawałlki jabłek się rozpadną lub zmiksuj je blenderem masę jabłkową przełóż do wyparzonego słoika (słoików), zakręć wyparzoną nakrętką i przechowuj w lodówce. W zależności od wielkości słoików 15-20 minut w wodzie bliskiej wrzenia SMACZNEGO ! Jabłka są niezastąpione w jesienno-zimowej kuchni. Jabłka prażone lub mus z jabłek chętnie używamy do przygotowania szarlotek, do zapiekanki z ryżem, śniadanowych kaszek i deserów. 2 kg jabłeksok z 1 cytryny2 łyżki cukru/ opcjonalnieokoło 1 szklanki wodycynamon/ laska wanilii - opcjonalniePrzygotowanie:

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/11/prazone-jabka.html