Mini croissanty z szynką i serem

Alina
Śniadania
01.11.2019 12:51
Mini croissanty z szynką i serem

Ciasto francuskie rozwinąć i wykroić trójkąty moje miały 12 cm Na każdy trójkątny kawałek układamy po plasterku szynki i kawałek sera żółtego Następnie zwijamy w rulon zaczynając od szerszego brzegu Końcówki po bokach delikatnie zakleić Żółtko wymieszać z olejem i za pomocą pędzelka smarujemy każdy rogalik. 1 arkusz ciasta francuskiego Kawałek żółtego sera np. mozzarella Kilka plasterków dowolnej szynki użyłam wędzonej 1 żółtko + 1 łyżka oleju 10 SZT NIEWIELKICH ROGALIKÓW CROISSANT

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://andziapichci.blogspot.com/2019/11/mini-croissanty-z-szynka-i-serem.html