Odsączyć na durszlaku i pokroić na mniejsze kawałki jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę na dużej patelni zeszklić dowolnie pokrojoną cebulę i czosnek. Sezon jarmużowy trwa w najlepsze i mam nadzieję, że przygotowujecie to smaczne warzywko,bo mam nowy pomysł na wykorzystanie go w obiadowym menu. Na koniec wmieszać zblanszowany jarmuż, doprawić solą, pieprzem, podlać śmietaną kremówką i dusić następne kilka minut do zagęszczenia jarzynki SMACZNEGO ! Jarmuż nie ma sobie równych jeśli chodzi o wartości odżywcze i zdrowotne dlatego nie może go zabraknąć w zdrowej kuchni.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/10/jarmuz-duszony-z-zurawina-i-jabkami.html